titleNewsletter.newsletter

Derfor gavner holdsport dit barns sundhed

Inspiration17/08/2017

Læs med her og bliv klogere på dit barns sundhed.

Efter 11 skoler har deltaget i træningskonceptet “Fifa 11 for health”, hvor eleverne har fået fodboldtræning og sundhedsundervisning på skoleskemaet i 11 uger, er børnene både blevet sundere og har fået bedre trivsel.

Studiet viser, at kombinationen af lærer-/elevdialog og fysisk aktivitet er en motiverende og effektiv undervisningsmetode. Derfor er det godt at lade børnene gå til holdsport, så de får styrket deres sundhed og trivsel, da holdsport med faste træningspas også er gavnligt for deres skoleliv.

- Efter 11 uger med to ugentlige træningspas på 45 minutter var børnene sundere, klogere på sundhed og trivedes bedre i klassen. Vi står nu med et enkelt, veldefineret og evidensbaseret koncept, som burde være let at implementere i skoleregi, idet programmet varetages af lærere som en integreret del af skoleskemaet, fortæller professor Peter Krustrup fra Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, der har stået i spidsen for forskningen.

Bakket op af Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man skal være fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen, og at aktiviteten skal være med moderat til høj intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdagsaktiviteter.

- Studiet viser, at det er lykkedes at modificere ”FIFA 11 for Health” programmet, så det er optimalt i forhold til de sundhedsudfordringer, der er i den vestlige verden, og at programmet virker bredspektret på sundhedsviden, social trivsel og fitness, fortæller professor Peter Krustrup og fortsætter: Vores studier viste, at fodboldøvelser og småspil to gange 45 minutter om ugen i 11 uger er tilstrækkeligt til at forbedre hjerte-kredsløbssundheden med nedsat blodtryk, fedtprocent og BMI, hvor de børn der ’blot’ fulgte den normale idrætsundervisning ikke fik tilsvarende helbredsforbedringer.

Fodbold er ligger i top på sundhedsbarometeret, men generelt er holdsport det bedste for børns sundhed. Derfor er der ikke noget rigtigt eller forkert holdsport for dit barn - det vigtigste er, at dit barn får motion på den rigtige måde, der hjælper til at det trives bedre.

Se eksempler på holdsport i Vejle her:

Vejle Fodboldklub

Vejle Håndboldklub

Vejle Basketball klub

Vejle Gymnastikforening

Hos Bryggen har vi selvfølgelig et stort udvalg af sportstøj til børn - se nogle eksempler her:

Nike fodboldstøvle i letvægtsmateriale. Kan købes i Sport24 til 450 kr.

Gymnastikdragt fra H&M til 80 kr. Fåes i sort og lys rosa.

Adidas træningssæt som kan bruges til det hele. Kan købes i Sport24 for 500 kr.

Vis på kort

Åbningstider

Se centrets åbningstider øverst på hjemmesiden

Kontakt

70 21 22 00
  • H&M På sociale netværk:
Vis på kort

Åbningstider

Se centrets åbningstider øverst på hjemmesiden

Kontakt

30 21 32 90

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål

Åbningstider

HVERDAGE 10.00-19.00
LØRDAG 10.00-16.00
SØNDAG 10.00-16.00


Phone : 70105560
> Kontakt os

Top