titleNewsletter.newsletter

Bryggens boghandler anbefaler: 4 gode bøger til sommerferien

Inspiration11/07/2017

Sommerferie betyder masser af tid til at fordybe sig i en god bog. Læs med her, og hør hvad Arnold Busck hos Bryggen anbefaler.

Sommerferien er skøn af flere åbenlyse årsager. Først og fremmest har vi jo fri. Men fri i en længere og mere sammenhængende periode end resten af årets små og store ferier. Sommerferien er dermed årets måske bedste mulighed for at kunne komme helt ned i gear og bare nyde, at vi har … ja, fri.

Her er bøger om noget en af de ting, der kan sikre, at vi kommer helt ned i ferie-gear. Bøgerne hører ofte til den slags luksus, vi må nedprioritere i hverdagen.

Spørgsmålet er så blot, hvilken bog (eller bøger) man skal kaste sig over i sommerferien.

Træder man ind i Arnold Busck i Bryggen, bugner hylderne med bøger i alle genrer, og er man ikke fuldstændig opdateret på bogmarkedet, kan det hurtigt blive svært at bestemme sig for, hvilken bog man vil have med på ferien.

Heldigvis står der bogkyndige medarbejdere klar i Arnold Busck i Bryggen, der gladelig giver kvalificerede bud på sommerens bedste læseoplevelser. Om du er til krimi, roman, klassiker eller selvbiografi, så er du i gode hænder.

Og det er netop de fire genrer, som vi har bedt medarbejderne i Arnold Busck anbefale her.

Krimien

’Papa’ af Jesper Stein, pris 199 kr.

Krimi-anbefalingen til sommerferien er og bliver Jesper Steins ’Papa’. Bogen er den femte i rækken af Jespers Steins bøger om Nørrebro-betjenten Axel Steen. Hvis Jussi Adler Olsen er kongen af dansk krimi, så er Jesper Stein med bøgerne om Axel Steen et godt bud på en oplagt tronfølger. ’Papa’ er efterfølgeren til bogen ’Aisha’, der faktisk endte med at vinde Jesper Stein De Gyldne Laurbær. Dermed er der altså ikke blot tale om en dansk krimiforfatter, der kan stykke et godt plot sammen, men også en forfatter, der kan skrive litteratur, så det springer op og ud af siderne.

Romanen

’Alt det lys vi ikke ser’ af Anthony Doerr, pris 70 kr.

Man skal ca. fem sider ind i amerikanske Anthony Doerrs gennembrudsroman, før man er suget ind, lige til romanen slutter godt 550 sider senere. I korte og præcise kapitler krydsklippes der mellem en blind, fransk seksårig pige og hendes far, der må flygte fra Paris, da Hitlers tropper rykker ind under anden verdenskrig, den unge tyske Werner, der rekrutteres til Hitler-Jugend, samt den grumme, haltende og afstumpede oversergent von Rumpel, der er på jagt efter europæiske kostbarheder til det tyske rige. Karaktererne og de tre spor nærmer sig mere og mere hinanden, jo tættere vi kommer på slutningen af ’Alt det lys vi ikke ser’, der i øvrigt vandt Pulitzer-prisen i 2015.

Klassikeren

’Griberen i rugen’ af J.D. Salinger, pris 130 kr.

Klassikerne kan ofte føles lidt som en slags tung pligtlæsning, man har dårlig samvittighed over endnu ikke at have fået læst. Men ikke alle klassikere er nødvendigvis tykke russiske murstensbøger. Nogle er små nok til at have i baglommen, sjove og tidløse. Sådan forholder det sig fx med amerikanske J.D. Salingers ’Griberen i rugen’ fra 1951. En af den slags ungdomsbøger, man altid og i alle aldre vil kunne læse. Bogen handler om den rodløse Holden Caulfield, der plages af modvilje mod de voksnes ’falske’ verden og tager alene til New York, hvor vi følger ham i halvandet døgns tid. En både varm og overraskende humoristisk lille klassiker af en sommerferiebog.

Biografien

Men jeg er her jo’ af Jørgen Leth, pris 200 kr.

I anledning af Jørgen Leths 80-årsfødselsdag i juni udkom han med meditations- og erindringsbogen ’Men jeg er her jo’, der, som titlen antyder, er skrevet i et ægte Jørgen Lethsk tonefald. Biografien er skrevet i Rom og Haiti, hvor den aldrende digter, filminstruktør og cykelsportskommentator veksler mellem tanker om livets små og store irritationsmomenter, minderne, der vælder frem, desperationen over livets vrimmel, mens der også lige bliver tid til at studere og fundere over et par haitianske skildpadders seksualliv. 

Vis på kort

Åbningstider

Se centrets åbningstider øverst på hjemmesiden

Kontakt

75 82 05 44
  • Arnold Busck På sociale netværk:

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål

Åbningstider

HVERDAGE 10.00-19.00
LØRDAG 10.00-16.00
SØNDAG 10.00-16.00


Phone : 70105560
> Kontakt os

Top