Act for good: alle tiltag tæller

Inspiration12/08/2019

Her i Bryggen arbejder vi hele tiden på at blive grønnere og tage mere hensyn til miljøet, så vi har igangsat nogen initiativer som vi kalder Act for Good. De næste uger vil vi på vores sociale medier gerne sætte lidt fokus på netop det, stort som småt, for alt tæller og samtidig vil vi rigtig gerne inspirere dig og videregive de hverdags-fif du må have. Vi starter det hele med en konkurrence, som du kan læse mere om herunder.   

Vi vil være god ved den verden, vi lever i, og selvom vi er bevidste om, at vi er et shoppingcenter, så er det vigtigt for os at have miljøet for øje. Derfor har vi truffet nogle valg, som f.eks. hvad vi gør med vores affald, madrester og hvilken strøm vi har. Samtidig samarbejder vi med - og stiller krav til - butikkerne i Bryggen. 

Act for good 

Alt vores affald, som særligt kommer fra butikkerne, bliver sorteret til mindste deltalje.

Vi prioriterer et stort sorteringssystem, så det vi smider ud, som f.eks. pap og plast, bliver korrekt sorteret - ligesom du måske også gør, i dit eget hjem?
Vi har endda en stor madkværn, hvori madrester fra vores mange spisesteder kommer i. 

Madaffald fra vores spisesteder kan nemlig blive til gødning og går dermed ikke på samme måde til spilde, men får en ny funktion. 

For at sætte tal på dét bliver lige over halvdelen (52%) af vores affald, som pap, papir og madaffald omdannet til biogas og gødning. Den øvrige del (48%) bliver omdannet til fjernvarme. 

Vi har naturligvis meget lys og mange pærer og vi har derfor valgt at udskifte al vores belysning til LED, fordi vi gerne vil reducere på strømmen.

Måske du har oplevet at gå gennem Bryggen tidligt om morgenen inden butikkerne åbner og oplevet rulletrapper der ikke kører?
Selvom det naturligvis er rart at køre på rulletrappe - og vi beklager den eventuelle ærgrelse det må medføre - så er dét også et valg vi har truffet, fordi vi netop gerne vil reducere lidt på vores elektricitetsforbrug.

Lær mere om Økolariet, her i Bryggen 

Fra 09.08. og 14 dage frem har Økolariet en udstilling her i Bryggen, som vi gerne vil anbefale alle at tage et kig på. 

Lad os inspirere hinanden

Ovenstående er blot et par af de tiltag, vi har gjort, og vi vil enormt gerne også høre fra dig, om der er ting, du gør i din egen hverdag?

Det kan være, du medbringer et stofnet, når du er ude at handle, at du bruger en vaskeklud i stedet for vatrondeller til at rense ansigtet med om aftenen? Eller måske du ynder at bruge Too Good To Go konceptet (som flere af vores spisesteder forresten samarbejder med), hvor du kan afhente en pose lige inden lukketid, med blandet godt fra bageren eksempelvis, der ellers ville være smidt ud?

Vil du dele dit gode fif? 

Hvad end du vælger at gøre, så tæller selv de små ting, og vi vil gerne høre fra dig - og belønne et godt tip! 

På vores facebookside har vi netop igangsat en konkurrence, hvor du kan kommentere med dit hverdagsfif og måske inspirere andre.
Vi udlodder et gavekort til Bryggen på 1.000 kr., som går til en heldig kommentarskriver. 

Spring endelig ind og deltag! Vi udtrækker en vinder d. 28.08.! 

Kærlig hilsen,

Bryggen

 

 

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål
Åbningstider

HVERDAGE 10.00-19.00
LØRDAG 10.00-16.00
SØNDAG 10.00-16.00


Phone : 70105560
> Kontakt os

Top