5 ting du skal vide, når du køber solcreme

Inspiration20/04/2019

Det er ikke fordi valgmulighederne er få - nej, faktisk er der jo rigeligt at vælge imellem, når du skal købe solcreme. Måske er du typen der går efter den du købte sidste år, måske er du klar på at prøve en ny, men lige meget hvad, er der her 5 punkter, som er værd at vide, når det er tid til den nødvendige solbeskyttelse.

Matas her i Bryggen har været behjælpelige med deres ekspertviden inden for solcreme. Du kan naturligvis altid komme ned i butikken og få råd og vejledning, men her er 5 hurtige, der er værd at have i baghovedet.

1. 3xS

Skygge, solhat, solcreme!

For nogle af os er det også teksten på en fængende sang, som Kræftens Bekæmpelse lavede i samarbejde med Tryg Fonden. De 3xS'er er solkampagnens gode råd, der skal minde os om at det er vigtigt med skygge, særligt mellem kl. 12-15, når solens UV-stråling er stærkest, med solhat eller langærmet tøj, hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen og naturligvis; solcreme.

2. For gammel?

Har du stadig solcremen fra sidste år?

Du bør tjekke holdbarheden på din solcreme, da flere kun er holdbare i op til 12 mdr. efter åbning. Du kan se på det lille symbol på tuben eller flasken med en åben bøtte og et tal. Hvis din solcreme har ligget i solen, f.eks. været med på stranden, skal du være opmærksom på at holdbarhedstiden er  nedsat.

Hvis du har tomme beholdere kan du aflevere den i Matas i Bryggen.

3. Hvad med koralrevet? 

Et nyt fokus er at have koralrevet med i tankerne, når du køber solcreme.

Ny forskning viser at UV-filteret oxybenzone (eller benzophenone-3) har negativ effekt på koralrevet verden over, da rigtig meget solcreme ender i havet, når der bades. Svanemærket solcreme indeholder ikke oxybenzone og du kan altid spørge en af Matas' medarbejdere om råd.

4. Faktor hvad?

Det anbefales at bruge minimum faktor 15 i Danmark og minimum faktor 30 sydpå.

Faktortallet er dog kun vejledende. Der skal tages hensyn til tidspunktet på dagen og året, mængden af UV-stråling, vejret og din hudtype

5. Én krop, én håndfuld

Den rette mængde solcreme er vigtig

Som tommelfingerregel kan du huske på at der skal én håndfuld solcreme til én krop. Hvis du bruger for lidt solcreme nedsættes cremens faktor og du er ikke lige så godt beskyttet, som hvis du påfører den rette mængde. Det er en god idé at smøre dig ind to gange, med 20 min. mellemrum, for den bedst mulige solbeskyttelse og sørg for at smøre dig ind igen, hvis du har badet eller svedt meget, for ingen solcreme er 100% vandfast.

KH. Bryggen

Andre nyheder

#JustAsk

vi svarer r
i løbet af en time
på vores facebook side

Stil dit spørgsmål
Åbningstider

HVERDAGE 10.00-19.00
LØRDAG 10.00-16.00
SØNDAG 10.00-16.00


Phone : 70105560
> Kontakt os

Top